Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Σνίτσελ χοιρινό/κοτόπουλο

Υλικά:

4 κομμάτια χοιρινό ή κοτόπουλο σνίτσελ
τριμμένη φρυγανιά
3-4 αυγά
1 κούπα αλεύρι
κάρυ
αλάτι
πιπέρι
λίγο γάλα
λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο γάλα για να γίνουν ένα ρευστό μείγμα. Μέσα σε αυτό το μίγμα προσθέτουμε από ένα (1) κουταλάκι κάρυ, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την φρυγανιά. Παίρνουμε και αλευρώνουμε τα σνίτσελ ένα - ένα. Τα βουτάμε στο μείγμα με το αυγό και αμέσως μετά στην φρυγανιά και καλύπτουμε όλη τους την επιφάνεια. Τα βάζουμε σε ένα σκεύος ή σε ένα σακουλάκι για να "κάτσει" καλύτερα το πανάρισμα. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τα τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές. Εναλλακτικά τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C. Σερβίρουμε με ότι συνοδευτικό μας αρέσει, πατάτες, ρύζι...



Καλό είναι τα σνίτσελ μας να τα γυρίζουμε μόνο μία φορά.
Στο τηγάνι, με δυνατή φωτιά μπορούμε να το γυρίσουμε μετά από 4'-5'  λεπτά.
Όταν έχουμε το σνίτσελ μας στον φούρνο τότε τα γυρνάμε μετά από
15' λεπτά περίπου.

Οι χρόνοι αυτοί αλλάζουν 1'-2' λεπτα ανάλογα αν έχουμε χοιρινό σνίτσελ 
ή κοτόπουλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου